21 Decembrie 2017

 

Acum, in apropierea Sfantului Craciun, am primit si noi, cei din Asociatia S.M.A.R.T. un frumos dar- Shihan Dan Macoveanu, somitate in domeniul Artelor Martiale, 7 Dan Karate, 6 Dan Jiu-Jitsu, 5 Dan Taekwondo, 3 Dan Hapkido a acceptat sa fie Membru de Onoare al Asociatiei noastre! Ii multumim si dorim sa ne impartaseasca din comoara de intelepciune si viziunea sa atat asupra Artelor Martiale cat si asupra confluentei lor cu Yoga si disciplinele de optimizare umana.

Bun prieten cu profesorul nostru, Mario, inca din anii tineretii, Shihan Dan Macoveanu are o cariera stralucita atat in domeniul Fizicii nucleare cat si un palmares impresionant in practica si studiul inalt al Artelor Martiale, fiind expert in mai multe Do-uri si tintind pe parcursul a 50 de ani de practica spre intelegerea  Spiritului acestor arte  si transmiterea lui atator generatii de tineri dornici de o experienta spirituala, nu doar de asimilarea unor tehnici de autoaparare sau supravietuire.

Nadajduim ca in curand Shihan sa ne fie oaspete la o intalnire in care sa descifram impreuna din tainele cunoasterii de sine, acolo unde Yoga si Artele Martiale in spiritul lor pur merg impreuna in tacere.

Celor dornici sa afle mai multe despre Shihan le oferim in continuare cateva date din „Enciclopedia personalitatilor din Romania” si din „Enciclopedia educatiei fizice si sportului din Romania”

Enciclopedia personalitatilor din Romania

 

Enciclopedia educatiei fizice si sportului din Romania:

„Macoveanu, Dan(1949), nascut la Bucuresti. Absolvent al Institutului de constructii, promotia 1972, doctor inginer din anul 1983. Debuteaza in arte martiale la Clubul Steaua in anul 1968, avandu-l ca instructor pe I. Ritti. Incepe din 1976 sa faca studii serioase in domeniul artelor martiale cu inginerul Nicolae Bialokur, in cadrul Asociatiei de Studii Orientale. In anul 1972 organizeaza la ISPE un cerc in care preda, ca instructor, Karate pana in 1976. In anul 1990 se infiinteaza F.R.A.M. si este desemnat prin vot ca presedinte. Din 1998 ocupa functia de presedinte al Federatiei de Taekwondo. Este membru in Comitetul Olimpic Roman din 1990, membru in Comitetul director al Federatiei Europene deTaekwondo(ETU) din 1996, fondatorul si directorul general al Departamentului de autoaparare fizica din F.R.A.M.. Practica si in domeniul altor arte martiale: Karate Kyokushinkai(din 1980); Aikido(poseda 1 Dan acordat de Federatia Franceza de Aikido Traditional); Hapkido; Ju Jutsu; Tai jutsu(membru in Colegiul Profesorilor de Tai Jutsu, Franta). publica in domeniul artelor martiala cartile: Taekwond arte martiale(1995); Karate Shotokan pentru avansati(1996) si Metodica de antrenament in competitiile de Karate(1998)”

Puteti urmari o interesanta emisiune avandu-l ca invitat pe Shihan Dan Macoveanu la adresa:

 

Grupul S.M.A.R.T.

 

 

Shihan Dan Macoveanu a acceptat calitatea de Membru de Onoare al S.M.A.R.T.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *